Long Street in lockdown

Een uitgestorven Long Street in april 2020.

Het coronavirus heeft natuurlijk ook Zuid-Afrika niet ongemoeid gelaten. Op het moment van schrijven zijn er een kleine tienduizend Zuid-Afrikanen positief getest en 186 overleden. President Cyril Ramaphosa heeft een van ’s werelds strengste lockdowns afgekondigd voor zijn land. Uniek in de wereld, voor zover ik weet, ook de verkoop van alcohol is verboden. Long Street, de toeristische uitgaansstraat in Kaapstad, ligt er daardoor verlaten bij. Hoewel de straat met haar victoriaanse gebouwen tot de mooiste straten van Kaapstad behoort, verliest zij veel van haar charme zonder ronddolende toeristen, parkeerwachten en obers die voorbijgangers hun eetgelegenheid proberen binnen te lokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s